Vznik Sindárionu

<-> | [a] [A] | Vložil uživatel Thar, 2013-06-26, v kategorii Články

vznik

Vznik Sindárionu



Na počátku všeho bylo nekonečné temno. Poté se z temna začala rodit magie. Díky magii začaly vznikat první sféry. V těchto sférách se měnila část temna v první oblaky hmoty, z těchto oblaků se později staly sférální světy. Sférální světy vznikaly na stejných místech, takže tam kde byl jeden svět, začal v druhé sféře vznikat svět další. V době, kdy vzniklo pět sférálních světů, se začaly rodit v těchto světech první bytosti z čisté magie. Tyto bytosti byly ale po magii příliš lačné a tak začaly mezi sebou válčit. V jednom ze světů se tyto bytosti spojily a začaly útočit na další sférální světy. Jejich útoky byly tak silné, že jeden celý svět zničily, z dalšího světa zbyly jen úlomky a létající ostrůvky. Pak se vydaly na zbylé dva světy. Na těch se střetly už s větším odporem, přesto se jim podařilo jeden z nich téměř úplně zdevastovat a druhý oslabit. Než ale stačily dílo dokonat a zbylé světy zničit, začala se dít změna: jak byly bytosti naplněny magií, začala se do nich usazovat temnota a hmota a tyto magické bytosti se rozpadly a zanikly a vznikl z nich život.

Ze světa, který byl nejméně poškozen - tím byl svět dobyvatelů, se stal svět života, kterému později začali říkat Sindárion. Tam vznikla spousta živých bytostí a některé si ponechaly i větší číst magie a tím vznikly první rasy lidí, orků, elfů, trpaslíků, goblinů,…

Ve světě, který se po Sindárionu podařilo zachovat nejvíce, vznikly takzvané sférální bytosti, jako draci, jednorožci, gryfini, víly,…. Tento svět nazývají v Sindárionu svět Sfér.

Další svět byl skoro úplně zdevastován a na něm vznikly zmutované a pochroumané bytosti. Ty nejmocnější bytosti se nazývají démoni a proto je tento svět nezíván říší Démonů.

V roztříštěném světě nevznikl konkrétní život, ale stal se dost tvárným. Části tohoto světa jsou přitahovány ostatními živými bytostmi a proto jakoby nad každou bytostí poletuje část této země. Ty nejmocnější bytosti se do tohoto světa mohou dostat a přetvořit si část světa k obrazu svému. Tyto bytosti se nazývají bohové, proto se tomuto světu říká svět bohů.

V posledním světě nevzniklo nic, tento svět přitahuje smrt. Proto sem odchází duše mrtvých. Každá duše, která se do tohoto světa dostane, se zpátky znovu vrací do života s tím, že je částečně odproštěna od dosavadních životů. Někteří taky tvrdí, že je to poslední místo, kde ještě přežívají čisté magické bytosti, které okrádají příchozí duše o vzpomínky. Tento svět se nazývá světem mrtvých.

Žádné komentáře neuveřejněny. Lze přidat první komentář.

Nemáte oprávnění upravovat či přidávat komentáře (pokud se chcete účastnit diskuze, musíte se přihlásit).